En İyi Köpek Mamaları

En İyi Köpek Mamaları

Sadık dostumuzun sağlıklı ve konforlu bir hayat sürebilmesi için beslenmesine dikkat etmemiz onun için yapabileceğimiz en önemli şeylerin başında gelir. Yavruluk döneminden itibaren köpeğinizin metabolizmasına uygun besinler barındıran yavru köpek mamaları ile gelişimini destekleyebilir ve yetişkinlik döneminde yetişkin köpek mamalarına yönelebilirsiniz. Can dostunuza sunabileceğiniz alternatifler bunlarla da sınırlı değildir; özel ırklara, yaşlılık dönemine ve kilo durumuna uygun birçok seçenek de bulunmaktadır. Bu nedenle en iyi köpek mamaları onun ihtiyaçlarına en doğru yanıt verecek olanlardır. Sitemiz üzerinden farklı kriterler doğrultusunda filtreleme yapabilir ve köpeğinizin sağlığı için gerekli olan tüm besinleri aldığından emin olabilirsiniz.

 

Köpek Bakımında Mamanın Önemi

Patili dostunuzun beslenmesi kilosu, cinsi, yaşı ve sağlık durumu göz önünde bulundurarak yapılmalıdır. Ve düzenli biçimde beslenmelidir. Köpeğinizin beslenme ve bakımı hususunda veterinerler doğru bilgileri sizlere verirler bunları uygulamak köpeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Kulaktan dolma bilgilerle köpek beslenmesi yapmak tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de hastalıklara neden olabilir. Veterinerden edinilecek bilgi doğrultusunda geniş bakım ve beslenme sağlanabilir. Köpekler fazla veya yetersiz beslendiklerinde hasta olabilirler. Yedikçe besin vermeye devam etmemeli veya çok az miktarda yemek verilmesi en doğrusu olacaktır. Köpekler kendilerine yetecek kadar miktarı zaten bilmektedirler. Kepeğinizi beslerken doğru mamalarla beslemek hem dostunuzun vücut gelişimine katkı sağlayacak hem de onu hastalıklardan korumada önemli bir rol oynayacaktır. 

 

En İyi Köpek Mamaları Nasıl Seçilir? 

En iyi köpek mamaları ve markalarını sıralamada önce sizlere köpek kuru mama seçimi hakkında ön bilgi vermek isteriz. Köpek maması seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır ve bunlar;

Yaş: Köpeğinizin yaşına göre yüksek besin değerine sahip bir mama almalısınız. Mamalar her yaş grubuna özel üretilir ve ihtiyaç duyulan enerji ögeleri eklenir. Örneğin, yavru köpekler için çok yüksek besin değerli mamalar kullanılmalıdır.

Tahıl Oranı: En iyi köpek mamaları tahıl oranı düşük olan mamalardır, köpeğinizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için mama içeriğinde tahıl oranı az olanı tercih edilmelidir. 

Katkı Maddeleri: Köpeğinizin sağlıklı gelişimi için katkı maddeli mamalardan uzak durmalısınız. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kimyasal madde içeren GDO’lu mamalar köpeğinize zarar verir.

Köpekler ailemizin en neşeli ve en dost canlısı üyeleridir. Köpeğinize iyi bakmanız halinde size minnettar olacaktır ve sadakatiyle sizi muhafaza edecektir. Düzenli veteriner kontrolüne götürmek, oyun oynamak ve dışarı çıkartmak başlıca görevlerimizdir. Aynı zamanda kaliteli bir mama ile beslenmeleri gerekir. Bu yüzden  en iyi köpek mamaları tercih etmeniz hem dostunuzun gelişimine katkı sağlar hem de hastalıklara karşı onu korur. İşte sitemiz üzerinden kolyaca edilebileceğiniz en iyi köpek mamaları

Yavru Köpek Mamaları;

Purina Pro Plan yavru köpek maması
Acana yavru köpek maması
Advance yavru köpek maması
Royal Canin yavru köpek maması
Orijen yavru köpek maması
Bravery yavru köpek maması
Felicia yavru köpek maması
N&D yavru köpek maması
Instinct yavru köpek maması
Hill's yavru köpek maması

Yetişkin Köpek Mamaları

Purina Pro Plan yetişkin köpek maması
Acana yetişkin köpek maması
Advance yetişkin köpek maması
Royal Canin yetişkin köpek maması
Orijen yetişkin köpek maması
Bravery yetişkin köpek maması
Felicia yetişkin köpek maması
N&D yetişkin köpek maması
Instinct yetişkin köpek maması
Hill's yetişkin köpek maması

Tüm bunların yanında köpek yaş mama ve köpek konserve alırken de en iyi köpek mamaları olan kaliteli ve besin değeri yüksek markalar tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Etiketler: En İyi Köpek Mamaları
Şubat 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR