Evde Balık Beslemek

Evde Balık Beslemek

Pek çok evcil hayvan türüne göre daha zahmetsiz görünen akvaryum balıkları, hayvan beslemek ve fazla uğraşmak istemeyenlerin öncelikli tercih sebebidir. Daha zahmetsiz görünen denilse de aslında sandığınız gibi sadece yemini vermekle evde balık beslemek pek mümkün değil. Hangi balık kaç derece suda yaşar, ne zaman yavrular, yavru bakımı nasıl olmalıdır, balık nasıl bir ortamda yaşayabilir, kaç adet balığı ne kadar büyüklükteki bir akvaryumda beslenebilir gibi konular hayati önem taşımaktadır. Özellikle ilk defa balık besleyecekseniz ve bu konu hakkında hiçbir fikriniz yoksa yazımızın devamında evde balık beslemek hakkında tüm incelikleri öğrenebilirsiniz. 


İlk Defa Balık Besleyeceklere Tavsiyeler

Evde balık beslemek istiyorsanız sadece bir akvaryumun içini su ile doldurarak bunu gerçekleştiremezsiniz. Öncelikle hangi balık türünü beslemek istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Her balığın ayrı akvaryum yaşam şartları bulunmaktadır. Bu nedenle akvaryum kurduktan sonra balık seçmek sizi ekstra zahmete sokabilir. Balığın büyüme kapasitesi, doğurganlık oranı ve yaşaması için gereken oksijen miktarına göre akvaryumunuzun boyunu, alacağı su miktarını, su sıcaklığını ve sertliğini ayarlamanız gerekmektedir. Konunun daha da detaylı açıklayacak olursak örneğin yeşillikler içerisinde yaşamayı seven bir balık türünü kayalık şeklinde biblolarla döşenmiş bir akvaryuma koyarsanız balığa eziyet etmekten başka bir şey yapmamış olursunuz. Kısacası yapmanız gereken ilk ve en önemli şey hangi balığı beslemek istediğinize karar vermek ve balığın yaşam koşullarını iyice öğrenmektir.

 

Evde Balık Beslemek Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahsettiğimiz gibi balığın doğal ortamına göre akvaryum dizaynı yapmak önemlidir fakat bundan önce dikkat edilmesi gereken daha ciddi konular vardır. Örneğin beslediğiniz balığa uygun balık yemi vermezseniz kısa yoldan hayvanı öldürebilirsiniz. Etçilinden otçuluna kadar pek çok balık türü akvaryumda beslenebildiği için dikkat edilmesi gereken en önemli konu yem olabilir. Daha sonra suyun sıcaklığı, oksijen miktarı ve su sertliği gelmektedir. Örneğin yeni bir akvaryum kurduğunuzda balıkları hemen içine yerleştirmemelisiniz. Akvaryum boş şekilde yaklaşık bir hafta boyunca durmalı ve suyun içinde yararlı bakterilerin üremesi, motorun suda tam performansla çalışması ve sıcaklığın uygun seviyeye ulaşması beklenmesi gerekmektedir. 


Akvaryumda balık yetiştirmek, pek çok kişinin hobisi haline gelmiştir. Bu hobi neticesiyle kişiler pek çok maliyeti göze alırlar. Akvaryum edinmek ve aksesuarlarını toparlamak hem sabır hem de belli bir bütçe ister fakat bir defa akvaryum koşulları rayına oturduğunda geriye hoş bir görüntü ve sağlıklı balıklar kalacaktır. Akvaryumlarda bakımı yapılabilecek pek çok balık türü vardır fakat her balık her akvaryumda beslenemez. Tuzlu su balıkları için özel bir deniz akvaryumu oluşturmak gerekecektir. Mercanlar, süngerler, diğer omurgasız deniz canlıları için ayrı bir akvaryum koşulu sağlamak gerekir. Evde balık beslemek zahmetli bir iş olduğundan sabırlı olmanız gerekiyor, hızlı bir şekilde sahip olduğu balıkları hemen akvaryumda görmek isteyenler ne yazık ki verimli sonuçlar elde edemezler. 

Akvaryumda balık besleyen kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlar şöyledir;

Balıkların tuz ihtiyaçlarını dengelemek amacıyla, beslenen balık türü ihtiyaçları ve balıkların doğal yaşam alanları araştırılmalıdır. Bu araştırmaya göre akvaryum tuzu dengelenmelidir.

Akvaryumun içerisinde yer alması gereken bakteriler, kumlar, bitkiler ve süngerler, akvaryumda canlılar yaşamaya başlamadan önce oluşturulmalıdır.

Akvaryum filtre ekipmanları kaliteli ve tam olarak edinilmelidir.

Her balık bir arada yaşayamaz. Bu nedenle birden fazla balıkla ilgilenmek isteyenler, balıkların türlerini iyi araştırarak tercih yapmalıdır.

Evde balık beslemek için balıkların beslenme döngülerine dikkat edilmelidir. Çok fazla beslenen balıklar zehirlenir.

Etiketler: Evde Balık Beslemek
Şubat 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR