Akvaryum İçin Gerekli Malzemeler

Akvaryum İçin Gerekli Malzemeler

Balıklar genellikle basit, zahmetsiz evcil hayvanlar olarak düşünülür. Balıkların genellikle fazla bakıma ihtiyaç duymadığı doğru olsa da, bir akvaryum kurmak birçok kişinin tahmin ettiğinden çok daha zahmetli bir iş olabilir. Kötü bakımlı bir akvaryum balık barındırmak için ölümcül olabilir, bu yüzden içine girmek için herhangi bir evcil hayvan satın almadan önce olabildiğince çok şey öğrenmek en iyisidir. Aşağıda, ilk akvaryum için gerekli malzemeler hakkında ayrıntılı açıklamalar bulunmaktadır. 

Akvaryum İçin Gerekli Malzemeler Listesi:

  1. Akvaryum
  2. Stand
  3. Kapak
  4. Işık
  5. Filtreleme sistemi
  6. Isıtıcı
  7. Termometre
  8. Balık ağı
  9. Su düzenleyici
  10. Test kiti (Amonyak, nitrit, pH)
  11. Çakıl vakum
  12. Yosun temizleyici
  13. Dekorasyonlar / bitkiler

Temel Parçalar

Akvaryum

Ne kadar büyük olursa o kadar iyidir, ancak sahip olduğunuz alanı aklınızda bulundurun. Daha fazla yüzme alanı ve hava değişimi, yüzey alanı sağladıkları için, uzun ince tanklardan kaçının. Cam akvaryumlar birçok kişi tarafından seçilir. Ancak akrilik tanklar daha hafiftir ve kırılmadıkları için evdeki çocuklarla birlikte kullanılması daha kolaydır. Akrilik tankların sadece kenarlar değil, tüm alt yüzey boyunca desteğe ihtiyaç duyduğunu unutmayın.

Stand

Akvaryumlar ağırdır, bu nedenle planınızı buna göre yapın. Bir akvaryumun ağırlığını kaldıracak kuvvette tasarlanmış gerçek bir akvaryum standı aldığınızdan emin olun. Akvaryumun uygun bir akvaryum standına yerleştirilmemesi durumunda akvaryum garantilerinin çoğu geçersizdir. Ayrıca akvaryum doğru stand seçilmezse kırılabilir. 

Kapak

Akvaryumlar, kapakla ya da kapaksız satılabilir. Kapak kısmı akvaryumu örter ve balıkların akvaryumdan dışarı sıçramasını önlemeye yarar. Ayrıca buharlaşmayı azaltır ve ışığın ıslanmasını önler. Kapak ışıkla birleştirilirse, genellikle daha ucuz, hafif ve kırılması o kadar kolay olmayan plastikten yapılır. Cam kapakların temizlenmesi daha kolaydır, daha sıkı bir örtü sağlar ve akvaryuma daha fazla dış ışığın girmesine izin verir.

Işık

Akvaryum ışığı genellikle kapakla paketlenmiş olsa da, ışığı ayrıca satın alma seçeneğiniz olabilir. Işık seçenekleri arasında akkor, halojen, floresan, cıva buharlı, metal halide ve LED ampuller bulunur. Yeni başlayanlar için iyi bir seçenek floresan ışıktır, çünkü çalıştırması daha az maliyetlidir ve çok daha soğuktur. Günümüzde LED ışıklar daha yaygın hale geliyor ve diğer ampullere kıyasla daha az elektrik kullandıklarından en iyi seçim oluyorlar, bu nedenle daha ucuz ve suyu ısıtmıyorlar.

Filtreleme Sistemi

Filtreleme sistemi akvaryum için gerekli malzemeler arasında en önemlilerinden biridir. Balıkları sağlıklı tutmak için su kalitesini temiz tutar, bu nedenle alabileceğiniz en iyi filtreyi almalısınız. Filtrenin boyutu akvaryumun boyutuna uygun olmalıdır. Akvaryumunuzdaki tüm suyu saatte en az dört kez filtreleyen akış oranına sahip bir filtre seçin. 

Isıtıcı

Çoğu balık yaklaşık 74 ila 77 derece arasında bir sıcaklığa ihtiyaç duyar. Eviniz her zaman bu aralıkta kalmadıkça, bir ısıtıcıya ihtiyacınız olacaktır. Akvaryum ısıtıcıları, akvaryuma asılı veya suya daldırılabilir modeller olarak gelir ve sayısal bir ayara sahip olabilir. 

Termometre

Sıvı kristal çubuk termometreler daha az maliyetlidir. Okunması basittir ve genel kullanım için uygundur. Balık yetiştirmeyi veya hassas balık tutmayı planlıyorsanız, suya giren bir termometreyi tercih etmelisiniz.

Akvaryum için gerekli malzemelerden bir diğeri ağdır. Orta büyüklükte, kaliteli bir ağ tercih edin. Daha da iyisi, iki ağ alın. İki ağ ile balık yakalamak daha kolaydır. Sap uzunluğu, akvaryumunuzun boyutuyla orantılı olmalıdır, böylece büyük bir akvaryumda balık tutarken elinizi suya sokmanıza gerek kalmaz. 

Etiketler: akvaryum için gerekli malzemeler, akvaryum kurmak, akvaryum malzemeleri
Mayıs 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR