En İyi Kedi Mamaları

En İyi Kedi Mamaları

Evcil hayvan ürünleri satan birçok petshop sitesinde yüzlerce farklı çeşit kedi maması listelenmektedir. Kedi mamaları dostlarımızın sağlıklı ve doğru beslenmesini sağlarken bazı kedi mamaları ise sağlığını tehlikeye sokmaktadır! En iyi kedi mamaları ve markalarını sıraladığımız yazımızda en çok tercih edilen ve veteriner hekimler tarafından önerilen kedi mamalarını sizler için listeledik.

 

Kedi Bakımında Mamanın Önemi

Ne zaman görsek bizlere neşe katan minik dostlarımız sevimli hareketleri ve insana yakın tavırlarıyla evlerimizin biricik üyeleri olmayı başarmışlardır. Evcil hayvan beslemek isteyen hayvan severlerin ilk tercihi ülkemizde %67 oranıyla kedilerdir. Artık hemen hemen her evde rastlayabileceğimiz kedilerin, bakımı ve genel ihtiyaçları gibi bazı sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluklar arasında en başta kedi beslenmesi ve en iyi kedi mamaları gelmektedir. Peki kedi beslenmesi neden bu kadar önemlidir ve nasıl olmalıdır? Kedileri doğru kedi kuru mama ve kedi yaş mama gibi yardımcı besinlerle beslemek, dostlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu olmalarını sağlamaktadır.

 

En İyi Kedi Mamaları Nasıl Seçilir?

En iyi kedi mamaları ve markaları sıralamadan önce sizlere kedi maması seçimi hakkında ön bilgi vermek isteriz. Kedilerin özelliklerine ve güncel vücut sağlıklarına bakılarak dikkat edilmesi gereken 3 temel faktör bulunmaktadır.

Kedinin Yaşı: Mama seçimi araştırması yaparken ilk olarak dikkat edilmesi gereken önemli nokta kedinin yaşıdır. Kedi maması üreten markalar genellikle dostlarımızın yaşına göre mamaları 3 türe ayırmaktadır; yavru kedi maması (Kitten), yetişkin kedi maması ve son olarak yaşlı kedi maması (Senior).

Kedinin Kilosu: Mama seçiminde bir diğer önemli nokta iste kedinin kilosu ve gün içindeki hareketliliğidir. Hareketsiz ve fazla kilolu bir kediye sahipsek, özel (Light – Sterilize) mamalar tercih etmeliyiz.

Kedinin Cinsiyeti ve Kısırlık Durumu: Kedimizin cinsiyeti ve kısırlık durumuna göre mama seçmek dostumuzun sağlıklı beslenmesinin temel faktörüdür. Özellikle kısırlaştırılmış dişi kediler ve erkek kediler için özel üretilmiş mamaları kullanmalıyız.

Uzmanlar tarafından önerilen, kedilerin bünyeleri ve sindirim sistemleri için üretilmiş en iyi kedi mamaları ve markasıyla birlikte listemizde yer almaktadır. Sizlerde dostunuz için kedi maması alırken aşağıdaki listeyi inceleyebilir, en kaliteli kedi mamalarını seçebilirsiniz. Aşağıda yer alan başlıklarda, patili dostumuzun yaşına, boyuna ve cinsine göre kedi maması tercihi yapabileceğiniz markaları listeledik. Uzman veterinerler tarafından önerilen bu markalar dostunuzun sağlığını düşünür. 

Yavru Kedi Mamaları;

Royal Canin Yavru kedi maması
Hill's yavru kedi maması
Purina Pro Plan yavru kedi maması
Felicia yavru kedi maması
Cat Chow yavru kedi maması
N&D yavru kedi maması
Advance yavru kedi maması
Sanabelle yavru kedi maması
Orijen yavru kedi maması
Instinct yavru kedi maması
Dr. Sacchi yavru kedi maması

Yetişkin Kedi Mamaları; 

Purina Pro Plan yetişkin kedi maması
Advance yetişkin kedi maması
Royal Canin yetişkin kedi maması
Hill's yetişkin kedi maması
N&D yetişkin kedi maması
Cat Chow yetişkin kedi maması
Acana yetişkin kedi maması
Orijen yetişkin kedi maması
Bravery yetişkin kedi maması
Felicia yetişkin kedi maması
Sanabelle yetişkin kedi maması
Instinct yetişkin kedi maması

Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları;

Advance kısırlaştırılmış kedi maması
Purina Pro Plan kısırlaştırılmış kedi maması
Royal Canin kısırlaştırılmış kedi maması
Dr. Sacchi kısırlaştırılmış kedi maması
Instinct kısırlaştırılmış kedi maması
N&D kısırlaştırılmış kedi maması
Hill's kısırlaştırılmış kedi maması
Felicia kısırlaştırılmış kedi maması
Acana kısırlaştırılmış kedi maması

 

En İyi Kedi Mamaları

 

Kediler zorunlu etobur canlılardır, bu da bitki bazlı proteinler yerine çok sayıda hayvansal protein tüketmeleri gerektiği anlamına gelir. Vahşi doğada, bir kedinin diyeti protein bakımından yüksek ve karbonhidrat oranı düşük canlılardan oluşur, bu nedenle evinizde yedikleri yiyecekler bunu taklit etmelidir.

Temel düzeyde, kedilerin yüksek kaliteli hayvansal proteine, fazla miktarda suya, ilave vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Kedinizin en iyi mamayı yediğinden emin olmak istiyorsanız, işte tam olarak en iyi kedi mamaları şunlardır:

Acana

Tüylü dostunuz deniz tatlarına bayılır mı? O halde Acana'nın Wild Atlantic formülü, kedinizi beslemek için en ideal kedi mamasıdır. Bütün uskumru, ringa balığı, kırmızı balık ve fasulye (mercimek, bezelye, nohut) içerir. Bu besinlerin hepsi zengin bir protein kaynağıdır. Bunun dışında, daha iyi sindirim için fazladan lif sağlayan birçok organik bileşen vardır kurutulmuş yosun, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, kuşburnu, ardıç meyveleri, hindiba kökü vb. Yapay koruyucular ve renklendiriciler içermez.

Lütfen Acana’nın gerekli tüm vitamin ve mineralleri içermediğini unutmayın. Bu nedenle kedinize vitamin takviyelerini mama ile birlikte vermeyi düşünmelisiniz. Bu karışım Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir. Ayrıca prebiyotikler sindirimi iyileştirir. Formül kalorisi oldukça yüksektir, bu nedenle ürün fazla kilolu evcil hayvanlar için tavsiye edilmez. 

Artıları:

  • Çok fazla doğal kaynaklı protein içerir;
  • Lif bakımından zengindir;
  • Yapay içerik barındırmaz.

Eksileri:

  • Maliyetli;
  • Yüksek kalorili içerik;
  • Yalnızca bir çeşni mevcuttur;
  • Fazla kilolu kedilere bu mama önerilmez.

Şartname:

Yiyecek türü: Kuru mama
Mevcut tatlar: Balık türleri
Protein: % 35
Kalori: 8 fl. Başına 458 kcal. oz 

Royal Canin

Tüketiciler tarafından üst sıralarda puanlanmış kedi maması, Royal Canin gerekli besin ve vitaminler sayesinde evcil hayvanınızı beslemeye yarar. Royal Canin mamasının formülü tavuğa dayanır ve ayrıca kahverengi pirinç, mısır, glüten, bezelye lifi, pirinç unu ve buğday glüteni içerir. Bu nedenle mide hassasiyeti olan kediler için çok fazla tavsiye edilmez. Renklendirici ve koruyucu barındırmaz.

Bununla birlikte, ortalama bir fiyata kedi mamasına ihtiyacınız varsa, bu maliyet / kalite açısından en iyi kedi maması markalarındandır. Formül, tüm temel vitaminleri, mineralleri, taurin ve folik asidi içerir. Bu, herhangi bir ek takviye olmaya gerek duymadan günlük beslenme için yeterlidir. Lütfen ürünün ayrıca tuz ve yumurta içerdiğini unutmayın. Kesinlikle alerji ve idrar problemi olan kediler için uygun değildir. Tamamen bu ürüne geçmeye karar vermeden önce birkaç mama denemenizde fayda vardır.

Artıları:

  • Maliyetli değildir;

  • Çok iyi kalori içeriği;

  • Tüm gerekli vitamin ve minerallere sahiptir.

  • Yapay içerik barındırmaz.

Eksileri

  • Gluten ve potansiyel olarak alerjik bileşenlere sahiptir;
  • Tuz ve yumurta içerir.
  • Alerji ve idrar problemi olan kedilere önerilmez

Şartname:

Yiyecek türü: Kuru mama
Mevcut tatlar:  Tavuk
Protein: % 27
Kalori: Kupa başına 325 kcal

Pro Plan 

Pro Plan kedilerin beslenmesinde günlük için uygun protein ve karbonhidrat dengesine sahiptir. Doğal tarif, gerçek tavuk ve hindi, tüm vitamin ve mineral zenginliğinin yanı sıra folik asit ve taurin içerir. Aynı zamanda, üretici et yan ürünlerini ve buğday glütenini kullanır, bu nedenle alerjisi olan kediler için çok sağlıklı bir seçim değildir. 

Bu ürün kime tavsiye edilir? Veterinerler, yeterince su içmeyen evcil hayvanlar için bu formülün seçilmesini önermektedir. % 82 nem içeriğiyle Pro Plan formülü, normal sindirimi sağlamada yardımcı olacaktır. Bu kedi maması en geniş çeşitlilikteki lezzetleri sunar, bu nedenle tüketiciler tarafından tercih edilen en lezzetli kedi mamasıdır. Hiçbir yapay tat, renklendirici ve koruyucu kullanılmaz. Kedileriniz için rahatlık ve titizlikle tercih edebilirsiniz. 

 Artıları

  • Çok çeşitli tatlar barındırır;
  • Yüksek protein içeriği (% 11) ve nem içeriği (% 82);
  • Maliyetli değil;
  • Düşük kalorili seçenek;
  • Düşük lifli ürün .
  • Yapay içerik barındırmaz.

Eksileri

  • Et yan ürünleri ve buğday glüteni içerir;

Şartname

Yiyecek türü: Konserve mama
Protein: % 11
Kalori: 103 kcal / kutu başına
Mevcut tatlar : Tavuk ve Hindi, Tavuk ve Somon, Sığır Eti ve Karaciğer + 12 diğer çeşitli tat

Hill’s

Hill's Science'ın kuru mama taneleri , olağanüstü besin değeri sebebiyle her zaman veteriner hekimlerin favori kedi maması önerileri arasında bulunmaktadir . Tavuk ve tavuk yağının yanı sıra balık yağı, kuru pancar posası, yeşil bezelye, elma, kızılcık, brokoli ve doğal aromalar içerir. Kuru gıda, yüksek miktarda lif nedeniyle sindirim için epey faydalıdır. Aynı zamanda tarifte mısır unu, buğday glüteni ve toz selüloz da var. Bu bileşenler hassas kediler için istenmeyen bir durum olabilir ve hassas kedilere önerilmez.

Vitamin ve minerallere gelince, hiçbir şey eksik değildir. Hill’s Science formülü tüm takviyeleri içerir. Taurin, cildi sağlıklı ve parlak tutmaya yardımcı olurken, L-karnitin yağı enerjiye dönüştürmeye yardımcı olur. Hill's Science serisi, belirli sağlık sorunlarını ele alan birçok farklı yiyecek içerir, ancak bu tarif çok yönlüdür. En uygun kalori içeriği sayesinde günlük beslenme için mükemmel bir seçenektir. 

Artıları

  • Oldukça iyi kalori ve protein miktarı barındırır;
  • L-karnitin içerir;
  • Harika müşteri yorumları;
  • Genel sağlığı iyileştirir.
  • Yapay içerik barındırmaz.

Eksileri

  • Gluten ve mısır unu içerir;
  • Hassas kedilere önerilmez.

Şartname

Yiyecek türü: Kuru mama
Mevcut tatlar: Tavuk ve balık yağı 
Protein: % 30
Kalori: 319 kcal / fincan başına

En iyi kedi maması seçenekleri için sitemize göz atıp dostunuza uygun kedi mamalarını kolaylıkla sipariş edebilirsiniz.

Etiketler: En İyi Kedi Mamaları
Şubat 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR