Köpeklerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Köpeklerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Köpeğinizi doğru miktarda besin kullanarak uygun aralıklarla beslemeniz önemlidir. Yavru köpeğinizin büyümesi ve sağlıklı bir yetişkin olması için doğru miktarda besin maddesine ihtiyacı olacaktır. Fiziksel durumunun düzenli olarak izlenmesi ve besleme miktarının köpeğinizin büyümesine göre ayarlanması, köpeğinizin sağlığı açısından son derece önemlidir.

  • Köpeğinizi tartın.
  • Onu beslenme kılavuzuna ve veteriner hekimin önerilerine dayanarak besleyin.*
  • Köpeğinizin fiziksel durumunu, on-line büyüme takibi çizelgemizi kullanarak değerlendirin. Kolay bir şekilde tarihi, evcil hayvanınızın kilosunu girin; kaydırıcıyı kullanarak, köpeğinizin durum skorunu belirleyebilirsiniz.
  • Köpeğiniz büyüdükçe, verdiğiniz mama miktarını uygun şekilde ayarlayın.

*Yetişkin dönemde vücut ağırlığı 25 kg’ı aşacak olan büyük ırk köpeklerin, sağlıklı kemik ve eklem gelişimi sağlamak için son derece özel beslenme gereksinimleri vardır.

1. İlk içerikler et ile başlamalı. İlk içerikte bulunan gıdalar mamanın çoğunluğunun ne olduğunu gösterir.

2. İçeriğinde eklem, sindirim sistemi gelişimi v.s için glucosamine, chondritin, l-carnitin v.b gibi doğal ek takviyeler olmalı

3. İçeriğin büyük bir oranı et olmalı

4. Mama doğal antioksidanlar içermeli ve katkı maddesi bulunmamalıdır.

5. A, D, B1 gibi vitaminler ve mineraller içermeli ayrıca Kalsiyum, Demir, Fosfor, İyot, Bakır gibi maddeler içermelidir.

6. Mamanın taze olması gerekir.

7. Köpeğinizin ırkına, cinsiyetine, yaşına ve aktivitesine göre mama seçin.

8. Mama içerisinde mısır gluteni, mısır şurubu, kamış pekmezi gibi şekerli gıdalar içermemesi gerekmektedir.

9. Bazı mamalara köpeğin dışkısının katı olmasını sağlamak için zararlı maddeler katılır. Sodyum Bentonit, selüloz ve türevleri, pancar küspesi gibi maddeler.. Köpeğin dışkısının sert ve az olması mamanın çok iyi olduğu anlamına gelmez.

10. Kaliteli bir mama almak istiyorsanız karbonhidrat değerinin dengelenmiş olması ve glisemik oranı yüksek mısır, pirinç gibi hammaddelerin olmaması gerekiyor.Tahılsız mamalar bu özelliklerin tümüne uyuyor.

11. İçeriğinde şeker, şeker pancarı küspesi, soya, gluten, posa, digest, hayvan türevleri, hayvan yan ürünleri bulunan mamalardan uzak durun.

12. Köpeklerin genel olarak glutene karşı laktoz gibi intoleransı vardır. Gluten, bazı tahıllardan sağlanan bir çeşit protein grubudur. Mamalarda genellikle gluten unu diye belirtir bu mamalara dikkat etmelisiniz. Hipoalerjik mamalarda gluten içeren ürünler bulunmamaktadır.

13. Mamalarda soya olmamasına çok dikkat edin.

Veteriner hekiminiz, köpeğinizin sağlığı ve refahı konusunda en iyi bilgi kaynağıdır. Bir evcil hayvanın ideal kiloya ulaşması ve bu kiloyu koruması yalnızca bazı sağlık risklerini azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda köpeğinizin daha enerjik, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesine de olanak sağlar. Bu nedenle köpeğinizin kilosu konusunda düzenli olarak veteriner hekiminizden tavsiye isteyin.

Veteriner hekiminize, köpeğiniz için en iyi besleme yönteminin, aşağıdaki üç yöntemden hangisi olduğunu sorun:

Sınırsız Beslenme: Köpeğinizin tüketimi için her zaman mama mevcuttur.

Süresi Sınırlı Beslenme: Köpeğinizin tüketimi için yalnızca sınırlı bir süre boyunca mama mevcuttur.

Öğün Tarzı Beslenme: Köpeğinizin tüketimi için her gün, belirlenmiş öğün saatlerinde ölçülü miktarda mama mevcuttur.

Su: Köpeğinize her zaman yeterli miktarda içme suyu sağlamalısınız. Uzun bir süre boyunca içmek için su bulamaması, köpeğinizin sağlığına zarar verecektir.

Ev yemekleri & Ödül bisküvileri: Yediklerinizden bir parça onlara da vermek cazip gelebilir fakat bu şekilde beslenme yapılması, köpeğinize doğru bir besin dengesi sağlamamaktadır. Çok fazla verilmesi kilo almaya ya da dengesiz beslenmeye yol açabildiğinden, ev yemeği vermekten uzak durmalısınız.

Bir sonraki aşama: Köpeğiniz yetişkinliğe ulaştığında, beslenme gereksinimleri de farklı olacaktır. Özel besin maddeleri, vitaminler ve mineralleri, yaşı ve ırk büyüklüğü için doğru, dengeli bir şekilde sağlayacak olan bir yetişkin mamasına geçmesi gerekecektir. 

Kaynak

Etiketler: köpek, mama, mama seçimi, köpeklerde mama seçimi, petblog, petgross, köpek mamaları, mama sçeimi yaparken, köpeklerde mama seçimi nasıl yapılmalıdır, mamaların içeriği, köpek maması, köpek mamaları, ankara köpek maması, alo mama ankara
Şubat 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR