Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Yavru kedinizi nasıl ve ne zaman beslemelisiniz?

Yavru kedinizi doğru miktarda besin kullanarak uygun aralıklarla beslemeniz önemlidir; ancak bu biraz ustalık ve dikkat gerektirebilir - yavru kedilerin beslenme gereksinimleri büyük oranda değişiklik gösterebilmektedir. Mama paketi üzerindeki besleme talimatları yalnızca bir başlangıç noktası oluşturmaktadır. Fiziksel durumunun düzenli olarak izlenmesi ve besleme miktarının yavru kedinizin büyümesine göre ayarlanması, yavru kedinizin sağlığı açısından son derece önemlidir.

  • Yavru kedinizi tartın.
  • Onu beslenme kılavuzuna ve veteriner hekimin önerilerine dayanarak besleyin
  • Yavru kedinizin fiziksel durumunu, online büyüme takibi çizelgemizi kullanarak değerlendirin. Kolay bir şekilde tarihi, evcil hayvanınızın kilosunu girin; kaydırıcıyı kullanarak, yavru kedinizin durum skorunu belirleyebilirsiniz.
  • Vereceğiniz besin miktarını yavru kedinizin büyümesine göre ayarlayın.

Mamanın Değiştirilmesi

Bu işlemi 7 günlük bir dönem boyunca kademeli olarak gerçekleştirmeniz gereklidir. Değişikliği, Science Plan tek mama oluncaya kadar, yeni mamanın oranını arttırıp, eski mamasının oranını azaltacak şekilde karıştırarak yapmalısınız. Böylece yavru kediniz, Science Plan Kitten’ın sağladığı üstün beslenmeden yararlanabilecek ve lezzetinin tadını çıkarabilecektir.

Siz ve veteriner hekiminiz

Veteriner hekiminiz, yavru kedinizin sağlığı ve refahı konusunda en iyi bilgi kaynağıdır. Bir evcil hayvanın ideal kiloya ulaşması ve bu kiloyu koruması yalnızca bazı sağlık risklerini azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda yavru kedinizin daha enerjik, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesine de olanak sağlar. Bu nedenle yavru kedinizin kilosu konusunda düzenli olarak veteriner hekiminizden tavsiye isteyin.

Veteriner hekiminize, yavru köpeğiniz için en iyi besleme yönteminin, aşağıdaki üç yöntemden hangisi olduğunu sorun:

Sınırsız Beslenme: Yavru kedinizin tüketimi için her zaman mama mevcuttur.

Süresi Sınırlı Beslenme: Yavru kedinizin tüketimi için yalnızca sınırlı bir süre boyunca mama mevcuttur.

Öğün Tarzı Beslenme: Yavru kedinizin tüketimi için her gün, belirlenmiş öğün saatlerinde ölçülü miktarda mama mevcuttur.

Su: Yavru kedinize her zaman yeterli miktarda içme suyu sağlamalısınız. Uzun bir süre boyunca içmek için su bulamaması, yavru kedinizin sağlığına zarar verecektir.

Ev yemekleri & Ödül bisküvileri: Yediklerinizden bir parça onlara da vermek cazip gelebilir fakat bu şekilde beslenme yapılması, yavru kedinize doğru bir besin dengesi sağlamamaktadır. Çok fazla verilmesi kilo almaya ya da dengesiz beslenmeye yol açabildiğinden, ev yemeği vermekten uzak durmalısınız.

Bir sonraki aşama: Kediniz yetişkinliğe ulaştığında, beslenme gereksinimleri de farklı olacaktır. Özel vitaminler ve mineralleri, yaşı için doğru, dengeli bir şekilde sağlayacak olan bir yetişkin mamasına geçmesi gerekecektir. 

Kaynak

Etiketler: kedi, mama, mama seçimi, kedilerde mama seçimi, petblog, petgross, köpek mamaları, mama sçeimi yaparken, köpeklerde mama seçimi nasıl yapılmalıdır, mamaların içeriği, kedi maması, kedi mamaları, ankara kedi maması, alo mama ankara
Şubat 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR