Köpeklerde Tüy ve Deri Bakımı

Köpeklerde Tüy ve Deri Bakımı

Köpeklerde Tüy ve Deri Bakımı

Köpeğin sağlıklı tüy ve deriye sahip olması cinsi ile direk bağlantılıdır, bir köpek sahibi hayvanının cinsine göre uygun olan yöntemleri tercih etmeli yanlış yöntem köpeğin zarar görmesine neden olur. Bir cins için uygulanan bakım yöntemi başka bir cins için uygun olmaz bu durumda köpeğin tüyleri ve derisi ciddi anlamda zarar görür. Köpeklerde tüy ve deri bakımı temelinde yıkama, tarama, düzenli takip ile sağlıklı beslenme vardır, sokaktan geldiğinde köpek mutlaka kontrol edilmeli, dışarıdan parazit, pire ya da bit taşıma ihtimali dikkate alınarak her sokaktan eve gelişinde hayvanın tüylerini incelemek gerekir.

Düzenli Tarama İle Ölü Tüyler Atılmalı

Parazitlerin dışında köpek dışarıdan köpek kepeği de getirebilir ve kepek köpeğin cilt enfeksiyonu yaşamasına neden olur görüldüğü anda veterinerden destek almak gerekir. Köpeği, düzenli olarak taramak hayvanın üzerinde ki ölü tüylerin toplanmasını sağlanmalı çünkü toplayan ve yumak haline gelen bu ölü tüyler köpekte ağrıya ve kalp krizine neden olur. Bunu yaparken biriken tüy yumaklarının anlamayan biri tarafından kesilmesi halinde de köpek zarar görür çünkü kesme işleminde köpek acı çeker ve hayvanın tüylerinde deformasyona neden olur.

Köpek Cildi Hassas Olan Bir Hayvandır

Köpeklerde tüy ve deri bakımı konusunda ilk aşama olan tarama işlemi ciltteki yağların vücuda eşit dağılımını sağlayacağı için cilt sirkülasyonuna canlılık katar, tarama işleminde doğru tarağı bulmak çok önemlidir bu konuda hayvanın tüylerine göre tarak seçimi yapılmalıdır. Köpek cildi hassas olan bir hayvandır bu nedenle yıkarken kullanılan şampuanı seçmekte önemlidir, https://www.petgross.com adresinden istediğiniz özelliklere sahip köpek temizlik ürünlerini bulabilirsiniz, sitede yer alan tüm ürünlerde olduğu gibi köpek temizlik ürünlerinde de aranılan kalite istenen fiyatlarla hizmetinizde.

Yıkamak Tüy Ve Deri Bakımında Önemlidir

Köpek tüylerinden üreyen organik yağlar aslında köpek için faydalıdır bu nedenle onu yıkarken keseleme gibi yöntemler kullanılmamalı, deriye set bastırılmamalı ve cildinde ki yağın ölmesine izin verilmemeli. Köpeği yıkamadan önce taramak hem ölü tüylerin banyo yaparken düşmesini sağlar hem de düğümlenen ve yumak haline gelen tüylerin açılmasına katkı sağlar. Köpeğin tüy ve deri bakımı için onu taramak, yıkamak ve sürekli kontrol altında tutmak kadar önemli olan bir konuda beslenmesine özen göstermektir.

Dengeli Beslenme Sağlık Bir Hayvan Demektir

Vitamin, mineral, protein ve yağlı asitler ile dengeli beslenen köpeklerde tüy ve deri bakımı beslenme ile tamamlanır. Doğal, organik ve veteriner tavsiyesi ile alınan gıda takviyeleri sayesinde köpek sağlıklı ve güçlü tüyler çıkarır sadece tüyleri değil köpeğin sağlıklı bir yaşam sürmesinde de beslenmenin önemi büyüktür, köpeğinizin beslenmesinde de Petgross’un benzersiz beslenme ürünlerini inceleyebilir, vitamin, mineral ve protein açısından zengin ürünlere ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Köpeklerde Tüy ve Deri Bakımı
Haziran 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR