Köpeklerde Hastalık Belirtileri

Köpeklerde Hastalık Belirtileri

Köpeğimizi iyi tanımak kadar bazı hastalıkların semptomlarını da tanıyabilmek ve anlayabilmek, patili dostumuzun sağlıklı bir yaşam sürmesine ve hastalıklardan korunmasına önemli ölçüde katkı sağlar. Evcil hayvan sahiplerinin yaygın görülen köpek hastalıkları hakkında bilgi sahibi olması ve bu hastalıklara karşı önlem alması gerekir. Köpeklerde hastalık belirtileri fark edilip derhal bir veterinere götürülürse erken teşhis ve muayene ile dostumuzun iyileşme şansı artmış olur. Hatta belki de hayatını kurtarabiliriz. Semptomları bilmek adına köpeklerde çok görülen hastalıklar hakkında bilgi edinmek gerekebilir.

Köpeklerde Sık Görülen Hastalıklar

Köpeklerde hastalık belirtileri geçirilen hastalığa göre değişiklik gösterir.

Kulak iltihabı; kulak iltihabı en çok İspanyol Cocker ve Bloodhound gibi uzun kulaklı köpek ırklarında görülür. Fakat kulakları sürekli ıslanan veya nemli kalan köpeklerde de görmek mümkündür. Eğer köpeğiniz sürekli kulaklarını kaşımaya çalışıyorsa ve kafasını sallıyorsa veya köpeğiniz yanınıza yaklaştığında kulaklarından kötü kokulu sarımsı bir sıvı görürseniz evcil hayvanınızda muhtemelen kulak iltihabı vardır.

Köpeğinizde öksürük, hapşırma, salya akması, yüksek ateş, ishal ve kaslarında seyirmeler gibi belirtiler görüyorsanız köpeğiniz gençlik hastalığına yakalanmış olabilir. Ama ne yazık ki belirtiler her zaman bu kadar açık olmayabilir. Aşı ile tedavisi mümkün olan bu bulaşıcı hastalık, yavru ve aşılanmamış köpekler için ölümcül olabilmektedir.

Uyuz; bir tür deri hastalığı olan uyuz hastalığı köpeklerde ve özellikle sokakta yaşayan köpeklerde yaygın olarak görülür. Uyuz, mikroskobik bir canlı türü olan 'akar' adı verilen parazitin cilde nüfuz edip alt deriye ulaşmasıyla oluşur. Köpeklerde iki tür uyuz görülmektedir. Başka bir hayvanla teması sonucu oluşan 'sarcoptic uyuz', ikincisi ise genetik bağlantılı ve bağışıklık sisteminde olan 'demodectic uyuz'dur. 

İç Parazitler; patli dostlarımızda en çok görünen bir diğer hastalık parazitler. Yuvarlak kurtlar tenya kurtları kancalı kurtlar gibi uzunca sıralayabileceğimiz gibi farklı oluşumlarda görebiliriz. Bağırsak parazitleri köpeklerin dışkısından, kürk ve pençelerin yalanmasıyla bulaşır. Bağırsakta meydana gelen parazitler köpeğinizin beslenme düzenini etkileyebildiği gibi kusma ve ishal gibi sorunları da beraberinde getirir. Bu sorunlarla uğraşmamak için köpeğimizin iç dış parazit uygulamalarını ve aşılarını zamanında yaptırmamız gerekmektedir.

Özellikle yaşlı köpeklerde daha sık görülen eklem iltihabı alman çoban köpeği ve Doberman gibi cinsleri de etkileyebilmektedir. Köpeğinizin alışılmışın dışında hareketsiz kalması uzun süre aynı pozisyonda kalamaması sürekli yatıyor olması ve fazla kilolu olması eklem iltihabı hastalığının habercisi olabilir. Eklem iltihabı kalça ve dirseklerde bozulmalara sebep olabilir. Köpeklerde yeme bozuklukları düzensiz ve yetersiz beslenme beraberinde bir çok sindirim sistemi hastalığının habercisi olabilir.

Köpeklerde Beslenme Alışkanlığı

Köpeklerde hastalık belirtileri, köpeğinizin beslenme alışkanlıklarından da ortaya çıkabilir.

Köpekler düzenli beslenmeyi severler. Düzensiz şekilde verilen köpek maması  her gün  farklı bir saatte yenen yemek sindirim sistemi hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Sık sık yemek düzenini değiştirmek de köpeğinizin sağlığına iyi gelmeyecektir. Bu sebeple hem sizin için uygun olan bir zaman diliminde hem de köpeğinizin biyolojik ihtiyaçlarını temel alarak bir beslenme programı oluşturmalısınız.

Beslenme düzeni edinildikten sonra ek gıda takviyeleriyle de bu düzeni dengelemek daha uygun olacaktır. Pet Gross köpek malt macunu gelişimine uygun olarak hazırlanmış yüksek değerli minareller kombinasyonudur. Köpekler yedikleri köpek maması kalitesini yedikten sonra sahibine belli eden bir canlıdır.

Pet Gross olarak köpeğinizin damak tadına hitap eden, değerli minareller, çeşitli vitaminler, sebzeler ve tahıl ürünleri içeren köpek kuru mama çeşitlerimizle ve köpek yaş mama çeşitlerimizle köpeğinizin en sevdiği olmayı iddia ediyoruz. Lezzetli bir Pet Gross köpek kuru maması ya da köpek yaş maması verdiğiniz zaman köpeğinizin hepsini keyifle yediğini göreceksiniz.

Etiketler: köpek kuru mama, köpek yaş mama, köpek bakım ürünleri, köpek oyuncakları
Aralık 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR