Köpekler Kaç Yıl Yaşar

Köpekler Kaç Yıl Yaşar

Köpekler Kaç Yıl Yaşar?

Köpeklerin ne kadar yaşadığı ve ömürlerinin kaç yıl olduğuna dair kesin bir tahminde bulunmak zordur. Köpekler Kaç Yıl Yaşar? sorusunun cevabı net değildir. Köpeğin yaşam ömrünü belirleyen genetik yapısı, ırkı, aile suyu yaşam standardı gibi birçok faktör vardır. Bulunduğu çevre, beslenme düzeni ve ağzı ilaç gibi birçok unsur köpeğin yaşam süresini etkiler, bazıları ortalama ömürleri neden çok daha uzun süre yaşayabilir. 

Irklara Göre Değişim

Büyük köpek ırklarına göre küçük ve orta ırk köpekler çok daha fazla yaşar. Küçük köpeklerin yaşam süreleri 17 ila 20 yıl arasındadır ancak iyi bak aldıklarında daha uzun süre yaşayabilir. Köpekler ise 12 ila 15 yıl arasında yaşarlar, büyük ırk köpeklerin yaşam süresi ise 10 ile 13 yıl arasında değişir. St Bernard ya da Newfoundlans gibi çok daha büyük olan köpek ırklarının yaşam süreleri 8 ila 10 yıl arasında değişir. Köpekler Kaç Yıl Yaşar? kırma köpekler safkan köpeklere göre daha fazla yaşar çünkü kırma köpeğin çok daha iyi bir bağışıklık sistemi vardır ve bu onların ömürlerinin uzamasını yardımcı olur. 

Yaşam Süreleri Çok Kısadır

Köpeğin gerçek yaşını insan yaşına göre bulmak doğru sonuç vermez 1 yaşına gelen dişi bir köpek yavrulayacak kadar olgunlaşır ama 7 yaşındaki bir insan henüz daha küçüktür. Bu yüzden insan yaşı ile köpek yaşı arasında ilişki kurmak doğru bir yaklaşım değildir. Köpekler Kaç Yıl Yaşar? Çok özel bir hayvan olmasına rağmen yaşam süreleri çok kısadır. 3 ila 5 yaşına geldiğinde tam olarak olgunlaşır ve fiziksel gelişme düzeyine ulaşır. 

Yaşlanma Süreci Ve Çökme Belirtileri

7 - 8 yaşına doğru hafif şekilde çökme belirtileri başlar, yaşlanma süreci içerisine girdiğinde köpekte sağırlık, katarakt, diş dökülmesi, çiğneme, prostat büyümesi nedeniyle işeme zorluğu, karakterinin değişmesi, inatçılık ve alışkanlıklarına bağlanma gibi problemler yaşanmaya başlar. Yaşlı köpeklerin her zaman daha fazla bakıma ihtiyacı vardır, hazmı kolay köpek kuru mama yiyecekler ile beslenmeli, şişmanlaması önlenmeli ve huzur içinde olması sağlanmalıdır.

Etiketler: Köpekler Kaç Yıl Yaşar
Kasım 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR