Kedim Neden Mama Yemiyor

Kedi İçin En Sağlıklı Mama Kuru Mamadır

Kedim Neden Mama Yemiyor

Her kedi sahibinin zaman zaman karşılaştığı bir sorundur mamasını yemeyen kediler, kedinin mamasını yememesinin nedeninin mama mı yoksa kedinin herhangi bir hastalığından mı kaynaklandığını gözlemlemek gerek. Kedim neden mama yemiyor diye endişelenmeyin, evde kedi besleme konusunda tecrübeli biri kedinin mama yememe nedeninin mama beğenmeme, hastalık ya da geçici bir iştahsızlık olduğunu anlar ama henüz kediler konusunda acemi olan kedi sahibi tedirgin ve endişeli olur ve bir panik havasına bürünür.

Birçok Hastalığın Belirtisi Olabilir

İştahsızlık bir hastalığın ilk belirtisidir bu bir diş enfeksiyonu da olabilir, psikolojisinin bozulması da ya da patolojik bir hastalığın semptomu da olabilir, dişi kediler kızgınlık döneminde geçici olarak iştahsızlık sorunu yaşayabilirler. Mamayı beğenmemeleri durumunda da kediler mama yemeyi azaltır ya da hiç yemezler bu nedenle hatalı mama seçimi yapılmamalı, mamanın oksitlenerek bozulmadığına dikkat edilmeli ve kedinin tercihine göre mama seçilmeli, kedi sırf kuru mama ya da sadece sıvı mama ile beslenmez her ikisini de yemeyi öğrenmeli.

İştahsızlık Dışında Ki Belirtiler Gözlemlenmeli

Mamalar kedilerin yaşına göre belirlenerek üretilir, 1 ile 12 aylık kediler için yavru kedi mamaları, 1 ile 7 yaş arasındaki kediler için yetişkin kedi mamaları ve 7 yaş üzeri kediler için yaşlı kedi mamaları vardır. Bu mamaların içeriği birbirinden oldukça farklıdır, kedinin o anda ki ihtiyaçlarına göre içinde ki vitamin, protein, mineral ve yağ oranları belirlenerek üretilir. Eğer kediniz mama yemiyorsa kedim neden mama yemiyor diyerek panik yapmayın, iştahsızlık ile birlikte gözlemlenmesi gereken halsizliğin, ağız kokusunun, ateşinin ve salyasının olup olmadığıdır. Bu belirtileri de gösteriyorsa o zaman hiç beklemeden kediyi bir veterinere götürmek gerekir.

Kedi İçin En Sağlıklı Mama Kuru Mamadır

Kuru mama bir kedi için lezzetsizdir ama en sağlıklı mamadır, kuru mama yemeyi reddeden kedinizi mutlaka kuru mamaya alıştırmalısınız, inatçı miniği alıştırmak zor olacaktır ama pes edip onun kazanmasına izin vermeyin, ilk etapta mamanın tadını değiştirmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Kedinizi kuru mamaya alıştırmak uzun ve yorucu gelebilir ama unutmayın ki sağlıklı ve uzun ömürlü bir kediye sahip olmak istiyorsanız bu alışkanlığı kazandırmalısınız. Kedim neden mama yemiyor endişesi yaşayan kedi sahiplerinin bilmesi gereken bir konu da kedilerdeki yağ tabakasının önemidir.

Yağ Tabakası Karaciğerin İflasına Neden Olur

Hayvanlardaki yağ tabakası karaciğer tarafından enerjiye dönüştürülür ve bu yağ tabakası için gerekli olan proteini almaları gerekir. İştahsız ve az yiyen bir kedinin gerekli besinleri almaması halinde hem zayıflamalarına neden olunur hem de enerjiye çevrilmeyen yağ tabakasının tüm bedenlerini kaplamasına neden olur. Sonuç çok üzücü ama karaciğer iflasıdır. Kedilerin mama yememelerindeki nedenler arasında yapılan aşılar ile yabancı ortam ve seyahat de vardır ayrıca kedi dostunuzun kedi maması seçme tercihi de bu nedenlerden sayılır.

Etiketler: Kedim Neden Mama Yemiyor
Haziran 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR