Kedilerde Hastalık Belirtileri

Kedilerde Hastalık Belirtileri

Kedilerde hastalık belirtileri köpeklerde olduğu kadar kolay anlaşılmayabilir. Çünkü patili dostlarımız hasta olduklarının anlaşılmasını istemezler. Bu yüzden de davranışlarından hasta olduğunu, bir sıkıntısı olduğunu anlamamız oldukça zor olacaktır. Yaşamımızı paylaştığımız hayatımıza dahil olan kedi arkadaşlarımızla ilgili daha çok bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bu yüzden patiler dünyasında sık görülen hastalıkları sizlerle paylaşalım istedik.

Kedilerde Yaygın Görülen Hastalıklar

Özellikle birden fazla kedi olan evlerde görülen kedi nezlesi; Kedi nezlesine sebep olan FVR virüsüdür. Belirtileri ise bizlerde olduğuna benzer şekilde ateş, öksürük, burun akıntısı ve iştahsızlık olabilir. Nezleye yakalanan kedilere genelde antibiyotik tedavisi uygulanır.

Kedilerde yaygın olarak görünen idrar yolu enfeksiyonu; belirtileri ancak dikkatli gözlem sonucu anlaşılabilir. Çiş yaparken zorlanma, ses çıkarma, kedi kumu ile 'S' şeklini alma ama çişini yapamama, kum kabının dışına yapması ve çiş kaçırma gibi belirtileri görülür. Ek olarak kediler problemli bölgeyi yalama eğiliminde olurlar duydukları acıyı azaltmak ve kendini temizlemek için genital bölgesini fazla yalıyorsa bu bir enfeksiyon belirtisidir ve tedaviye hemen başlanması gerekmektedir. Bu hastalığın oldukça meşakkatli ve zaman alan bir tedavi süreci olduğunu bilmenizde yarar var. Antibiyotik tedavisinin yanı sıra mama da değişim, tamamlayıcı bir yem ve vitamin kullanımı gerekir. Peki dostlarımızı enfeksiyondan korumak için nelere yapmamız gerekiyor?

Kedilerde Hastalıklar Nasıl Önlenir?

Kediler hassas ve oldukça sezileri güçlü canlılardır. Stres en çok onlara zarar vererek sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu da başlangıçta idrar yolu hassaslığını arttırır. Ek olarak korunma adına dostumuzun yaşam alanının hijyenik ve temiz olması gerekmektedir. Kediler obur canlılardır bu yüzden az az yemek verilmesi uygundur. Yemeklerinin kedi kuru mama ve kedi yaş mama olarak orantılı şekilde verilmesi sağlığına faydalı olacaktır. Pet Gross ailesi olarak kedinizin yaşına, yeme alışkanlığına göre iştahına sunduğumuz mamalarımız her zaman patili dostunuzun sağlığını gözetir.

Kedilerde Kedi Maltı Neden Kullanılmalı?

İç mekanda yaşayan ve durağan bir hayata tarzına sahip olan kediler için tüy bakımı gibi önemli bir  faaliyet  tüy yumağı gibi yaygın bir sindirim sistemi hastalığı olarak karşımıza çıkabilir. Tüy yumağı kedimiz kendi bakımını yaparken diliyle topladığı gevşek veya kopmuş tüylerin sindirim sistemine girmesidir. Temizlenme esnasında yuttuğu tüyler fazlaysa kedimiz bunu sindiremez ve  bağırsaklarında tüy yumağı oluşur. Bu soruna çözüm olarak ise kedi maltından veya kedi çiminden yardım alabilirsiniz.

Pet Gross olarak sizlere sunmuş olduğumuz kedi maltı ile kedilerinizin sağlığını düşünüyoruz. Hem kedinizin severek yiyeceği hem de sindirim sistemine iyi gelerek söz konusu tüylerin dışarı atılmasına ve dostunuzun sağlıklı olmasına katkı sağlayacaktır. Tüm bunların beraberinde minik dostumuzun mental olarakta geçirdiği bazı hastalıklar olabilir örneğin depresyon. Yaygın belirtileri arasında kediniz normalin dışında sizden korkuyor, çekiniyor ve sizden saklanıyorsa, çok fazla yemek yemeye ya da iştahı kesilmiş hiç bir şey yemiyorsa kedinizin depresyonda olduğunu söylemek mümkün. Bununla beraber çok fazla tüy dökmeye başlaması, normalinde fazla yalanması ya da hiç yalanmaması, tuvalet alışkanlığında ki bozuklukta depresyon belirtileridir. Depresyonun sebebi ile ilgili pek çok neden sıralayacağımız gibi en temel sebepler arasında mekan değişikliği, eve başka bir hayvan gelmesi ve alanını onunla paylaşması ya da sosyalleşmesinde ki eksikliklerdir. Peki depresyondaki kedimizi nasıl iyileştirebiliriz?

Öncelikle uzman bir veterinerden yardım almak en doğrusu olacaktır. Ardından ona daha fazla sevgi ve şefkat göstermeli, rahatsız olduğunu düşündüğünüz koşulları değiştirmelisiniz. Bununla birlikte kedinizle daha fazla zaman geçirmek oyun oynamak ona iyi gelecektir. Kedi oyuncakları kedinizle zaman geçirmek için size yardımcı olacaktır.

Etiketler: kedi kuru mama, kedi yaş mama, kedi kumu, kedi oyuncakları, kedi maltı
Aralık 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR