Evde Köpek Bakımı

https://www.petgross.com/

Aile içine bir köpek getirmeden önce, köpeğe nasıl bakılacağını bilmek ve ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Bakımı, yemesi, barınması, sağlık işlemleri, oyunu gibi birçok iş, evde köpek bakımı içinde yapılması gereken işlemlerin bazılarıdır. Evde bir köpeğe bakmak, aynı zamanda bol oyun süresine, bol egzersiz yapmaya ve zihni sağlıklı tutma anlamını taşır. Evcil de olsa bir köpeğe bakmak, büyük sorumluluk gerektirir ve bir köpek aile içine sokulduğu andan itibaren, evin bir üyesi olup sevgiye ve güven bağı kurmaya ihtiyaç duyar.

Köpek Kuru Mama Seçimi

Evde köpek bakımı içinde, en önemli konu köpek maması seçimidir. Köpekler hayatlarının farklı safhalarını, farklı mamalarla beslenebilir. Yaşam evresine uygun şekilde formüle edilen mamalar tercih edilmelidir.

  • Tavuk ve pirinç formüllü mamalar, zihinsel gelişimi sağlar.
  • Rendelenmiş tavuk ve pilav karışımı mamalar; eklem sağlığı, hareketlilik, omega-3 yağ isidi, glukozamin ve EPA sağlar.
  • Tavuk ve pirinçli mamalar; antioksidan, B vitaminleri içerir.
  • Tavuk, sığır, pirinç, somon karışık gevrek mamalar

Dengeleyici ve besleyici kuru köpek mamaları tercih edilmelidir. Evde rutin saatlere alıştırılan bir köpek, köpek bakımında oldukça iyidir. Köpekler yemekten 20-30 dakika sonra tuvalet ihtiyacı hisseder.

Köpek Yaş Mama Seçimi

Köpeklere aşırı miktarda yiyecek ve insan yiyeceklerinden vermek sakıncalıdır. Evde köpek bakımı sırasında, yaş köpek mamaları seçimine özen gösterilmelidir. Köpeklere çikolata, avokado, ekmek hamuru, kuru uzum, üzüm, soğan verilmemelidir. Köpeklerin içeceği su, erişebileceği yerde olmalıdır. Yaş mama alırken; yavru, yetişkin ve yaşlı köpekler için olup olmadığına dikkat edilir. Dengeli ve besleyici yaş gıdalar tercih edilir. Vejetaryen bir köpeğe sahipseniz, özel dikkat ve ilgi verilmelidir. Kas kütlesinin ve kemiklerinin sağlığı için, yeterli protein ve kalsiyum içerikli olması gerekir.

Köpek Bakım Ürünleri Kullanımı

Evde köpek bakımı içinde hayvanların tımar edilmesi, tırnak bakımının yapılması, yıkanması gibi işlemler vardır. Kısa tüylü köpekler, uzun tüylü köpeklere göre daha az bakım gerektirir.

  • Fırçalama işleminde ilk olarak nemlendirici sprey sıkılarak fırçalama işlemi kolaylaştırılır.
  • Alman çoban köpeği ya da golden retriever gibi hayvanlara göre olan ince fırça kullanılır.
  • İpeksi tüylere sahip olması için, iğne uçlu fırçalara ihtiyaç duyulur.
  • Tüylerde oluşan dolaşık hali çözmek için, metal tarak gerekir.
  • Dağınık tüyler için ise elektrikli kesme makineleri tercih edilir.

Kirli pençelerin ve tüylerinin temizlenerek daha temiz kokması için, köpek temizleme mendilleri kullanılabilir. Hassas ciltli köpekler için yulaf ezmeli ve aloe vera içeren yumuşak şampuanlar tercih edilir. Köpek cildinin nemlendirilmesi, kepek oluşumunu önlemek için, saç kremi kullanılabilir. Banyo sonrasında tahrişin azaltılması için yumuşak havlu ve fön makinesi tercih edilir. Gözyaşı lekelerinin temizlenebilmesi için özel mendiller kullanılırken, hassas kulaklarda kulak enfeksiyonlarının, kirin temizlenmesi için özel solüsyonlardan kullanılır.

Köpeklerin tırnaklarını keserken, köpeklere özel keskin tırnak kesme aletlerinden yararlanılır. Eğer tırnak kesimi sırasında yanlış bir yer kesilmişse, kireçli toz ya da mısır nişastası kullanılarak, kanama durdurulabilir. Tırnak kesme konusunda henüz acemi olanlar için, makas kullanmak yerine, tırnak öğütücü makinesi gibi köpek bakım ürünleri kullanılabilir. Köpeklerin de tıpkı kediler gibi aşıları vardır ve yıllık aşıları yanında üç yılda bir defa destek aşıları yaptırılması ve düzenli parazit önleyici kullanılması gerekir.

Köpek Oyuncakları Sever mi?

Evde köpek bakımı serüveninin son aşaması köpeklerle oyun oynamaktır. Her köpek türü için egzersizler bulunur. Top getirme oyunları, köpeğin enerjisini atması için oldukça idealdir. Ses çıkaran köpek oyuncakları ve yumuşak oyuncaklar, çoğu köpeğin ilgisini çeker ve oldukça popüler oyuncaklardır. Kimi köpekler çiğneme ihtiyacı duyduğu için sert oyuncakları tercih ederken, bazı köpekler, bir şeyleri kovalamak ve geri alma üzerine kurulu oyunları sever. Frizbiler, toplar, köpekler arasında oldukça popüler oyuncaklar arasındadır.

Sakin bir köpeğe sahipseniz ve aniden yüzüne bir oyuncak tutarak oynamasını isterseniz, muhtemelen köpeğiniz bu oyuncağa ilgi duymayacaktır. Aynı zamanda yumuşak pelüş oyuncaklar ya da kürklü oyuncaklar kullanırsanız ve bu oyuncakları kullanırken, köpeğinizin ulaşamayacağı yerlere koyarak oyuna davet ederseniz, sizinle oynamanın eğlenceli olacağına karar verecektir.

Etiketler: köpek kuru mama, köpek yaş mama, köpek bakım ürünleri, köpek oyuncakları
Ekim 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR